Grožio salonai lieka užvėrę duris: kosmetologė paaiškino, kokių procedūrų (ne)rekomenduojama atlikti namuose

Jei esate iš tų moterų, kurios sako „nebuvau pas kosmetologą šimtą metų, mano odai – šakės“, atsipalaiduokite, jūs – tikrai ne viena. Kol grožio salonai lieka užvėrę duris, kosmetologė Rita Balčiūnienė ragina kiek įmanoma geriau rūpintis savo oda namų sąlygomis. O viena iš pagrindinių taisyklių – jokių eksperimentų ir savigydų.

Su specialiste kalbėjomės apie procedūras, kurias galime saugiai atlikti namų sąlygomis ir kodėl labai svarbu neprisižaisti su lietuvių taip pamėgtomis rūgštimis.

– Galimybių nueiti pas kosmetologą – nulis, o atrodyti gražiai norisi ne po mėnesio, o šiandien. Kaip galime pagerinti savo veido odos būklė namų sąlygomis?

– Karantino metu tikrai galime padėti sau pačios. Prie kasdieninės rutinos (vardiju pagal eiliškumą) prausiklio, toniko (ar dulksnos), serumo, kremo ir paakių kremo, reikėtų pridėti šveitiklį ir kaukę. Sausiaodėms šveisti odą rekomenduoju kartą per savaitę, riebiaodėms – 2 kartai. O kaukes – 2 kartus per savaitę visiems odos tipams. Ir, žinoma, reikėtų nepamiršti sveikos mitybos, kokybiško miego, nepatingėti judėti.

– Viena paprasčiausių ir dažniausiai atliekamų procedūrų namuose – veido odos šveitimas (arba kitaip  pilingas). Vis dėlto, ir šveisti odą reikia mokėti tinkamai. Kokiems odos tipams šveitimas yra griežtai nerekomenduojamas ir kam, atvirkščiai, – pasitarnaus?