Išryškėjusios pigmentinės dėmės: kaip jų atsikratyti namuose?

Anot sertifikuotos kosmetologės Ritos Balčiūnienės, ruduo – pats tinkamiausias metas pigmentinių dėmių šalinimui. Pasibaigus saulėtam sezonui saugu atlikti kosmetologines ir lazerines procedūras bei puoselėti odą namuose.

„Namuose galima naudoti priemones su rūgštimis, kurios skatina ląstelių atsinaujinimą, pašalina negyvas odos ląsteles ir taip šveičia odą bei padeda atkimšti poras. Šių procesų dėka mažėja pigmentacija, gerėja odos paviršius ir jos kokybė, oda tampa lygesnė bei skaistesnė.

Priemonėse ieškokite gliukonolakto, azelaino, migdolinės, fitinės, glikolio ar kojinės rūgšties. Tačiau net ir su rūgštimis, skirtomis naudoti namuose, reikėtų elgtis atsargiai, ypatingai jei turite alergijų ar odos jautrumą. Šiuo klausimu jums padės jūsų kosmetologas“, – sako R. Balčiūnienė.

Kokios dar priemonės padės pašviesinti pigmentines dėmeles?

Pasak kosmetologės, be rūgščių priemonėse galėtų būti šie ingredientai:

– Vitaminas C, veikiantis kaip galingas antioksidantas. „Jis Palaipsniui stimuliuoja kolageno sintezę, mažina pigmentines dėmes, stiprina odos kapiliarus ir suteikia odai švytėjimo. C vitaminą galite rasti kremuose, serumuose ar koncentratuose, kurie veikia labai intensyviai“, – pažymi R. Balčiūnienė.

– Augalinės kilmės polifenolis HRH-14: „Jis taip pat ypatingai veiksmingas antioksidantas, skatinantis odos švytėjimą.“

– Arbutinas – mažina pigmentacijos požymius ir šviesina pigmentines dėmes.

– Baltųjų šilkmedžių ekstraktas (Morus alba) – veikia kaip antioksidantas ir šviesina pigmentines dėmes.

– Acetilo gliukozaminas ne tik šviesina pigmentines dėmes, bet ir drėkina, skatina odos regeneraciją.

– Heksilresorcinolis. „Tai dermatologų pripažinta veiklioji medžiaga, plačiai naudojama odą šviesinančiose priemonėse. Ji slopina melanino gamybą, mažina jo koncentraciją odoje, sustiprina rūgščių poveikį, intensyviai šviesina odą ir yra labai gerai toleruojama.

– Raudonųjų dumblių (Palmaria palmata) oligosacharidai – šviesina egzistuojančias dėmes ir užkerta kelią naujų atsiradimui.

– Vitaminas A. „Greitina ląstelių atsinaujinimo ciklą ir stimuliuoja kolageno gamybą. Jis taip pat turi poveikį pigmentaciajai“, – sako R. Balčiūnienė.

– Gintaro rūgštis. „Tai – pastarųjų metų sensacija, ji stimuliuoja energijos gamybą ląstelėje, skatina regeneraciją, tai nepamainomas antioksidantas. Tai priemonė, sprendžianti jautrumo, pigmentacijos ir bėrimo problemas.“

Tuo tarpu siekiančioms efektyvesnių rezultatų R. Balčiūnienė rekomenduoja apsilankyti pas specialistą ir išbandyti deimantinę mikrodermabraziją, rūgštinių procedūrų kursą, metaterapiją ar „Cryoled“ procedūrą. „Jei pigmentacijos problema yra iš tiesų rimta, rekomenduočiau kreiptis į estetinės medicinos klinikas, kurios atlieka procedūras su gintaro rūgštimi ar lazerines procedūras“, – pataria kosmetologė.